Начало Новини и събития Проект ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ

Новини и събития

Проект ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ

30 май 2013

Всички сме чували да се споменават термини като "Глобално затопляне" и "Парников ефект". За съжаление, ние ежедневно игнорираме темата поради различни причини и не променяме нищо, докато концентрацията на парникови газове в атмосферата продължава да нараства. Статистиката за последните 20 години сочи ръст, който би трябвало да разтревожи дори и най-заклетите оптимисти.
Разбира се, всичко не може да бъде променено изведнъж, но всяка стъпка в тази посока е важна за нас, за нашата планета и за идните поколения.

Ние решихме да направим нашата първа стъпка. Започнахме да работим по проект "ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ", проект финансиран изцяло от ИТТ България ЕООД. Предмета на проекта е изграждане на нова фотоволтаична централа. Ще бъдат използвани монокристални соларни панели, а планираната мощност ще бъде над 200 000 Wp.

Разбираме, че едва ли нашият проект ще доведе до осезаеми промени за климата и за околната среда. Но ако той успее да промени мисленето дори и на един човек, то усилията ни ще бъдат оправдани, а проектът ще бъде успешен...

Още новини